0,00 kr

Kundvagn

Säker utcheckning
0
Hjartlungraddning barn

Hjärt-lungräddning Barn

Att göra HLR, hjärt-lungräddning, på små barn är inte samma sak som att göra det på en vuxen person. Efter att ha gått denna kurs kommer du att veta hur du ska agera vid ett andnings- eller hjärtstopp på ett litet barn.

Kursens syfte
Kursinnehåll
Kursinformation
Utbildningen i Hjärt-lungräddning (HLR) för barn i åldrarna 0-1 år och 1-12 år är av enorm betydelse då den ger deltagarna de specifika kunskaper och färdigheter som krävs för att rädda liv i akuta situationer som involverar barn. Barn har unika fysiologiska och medicinska behov som skiljer sig från vuxnas, vilket gör specialiserad träning nödvändig för att säkerställa effektiv och korrekt hjälp.

Förståelse för hur man bedömer och hanterar ett livsfarligt läge är en grundläggande del av utbildningen. Att kunna snabbt identifiera och agera på livshotande situationer är avgörande för att förbättra överlevnadschanserna. Genom att lära sig kontrollera medvetande och andning får deltagarna verktyg att snabbt och noggrant bedöma barnets tillstånd, vilket är första steget för att kunna ingripa korrekt.

Att veta hur man tar hand om ett medvetslöst barn, inklusive att öppna luftvägarna och placera barnet i stabilt sidoläge, är kritiskt för att säkerställa att barnet kan andas och inte kvävs medan hjälp tillkallas. Detta moment i utbildningen är särskilt viktigt eftersom ett barn som är medvetslöst och inte kan andas självständigt är i akut fara.

Träningen på hjärt-lungräddning (HLR) är central i utbildningen. Barn kräver anpassade tekniker för bröstkompressioner och inblåsningar jämfört med vuxna. Genom att öva på dessa specifika tekniker blir deltagarna förberedda att effektivt upprätthålla cirkulation och syresättning tills professionell hjälp kan nå fram, vilket är avgörande för att minska risken för hjärnskador och andra allvarliga konsekvenser.

Åtgärder vid luftvägsstopp är också en viktig del av kursen. Kvävning är en vanlig nödsituation hos små barn, som ofta sätter föremål i munnen. Att kunna rensa en blockerad luftväg snabbt och effektivt kan vara livräddande. Sammanfattningsvis ger utbildningen i Hjärt-lungräddning för barn deltagarna ovärderliga färdigheter och självförtroendet att agera snabbt och effektivt i kritiska situationer, vilket skyddar barns liv och hälsa.
Livsfarligt läge
Vi lär deltagarna hur man snabbt identifierar och agerar i livsfarliga situationer för barn. Detta inkluderar att förstå vilka omedelbara risker som finns och hur man kan minimera dessa för att skydda barnets liv och hälsa.

Kontroll av medvetande och andning
Ger deltagarna kunskap om hur man korrekt bedömer ett barns medvetandegrad och andning. Detta är avgörande för att kunna avgöra om och vilken typ av första hjälpen som behövs.

Ta hand om medvetslöst barn, öppna luftvägen samt placera i stabilt sidoläge
Utbildar deltagarna i de specifika tekniker som krävs för att ta hand om ett medvetslöst barn. Detta innefattar att öppna luftvägen och placera barnet i stabilt sidoläge för att förhindra kvävning och andra komplikationer.

Träna på hjärt-lungräddning
Ger deltagarna praktisk träning i hjärt-lungräddning (HLR) för barn. Genom att öva på dessa tekniker blir deltagarna mer självsäkra och förberedda att utföra HLR effektivt i en nödsituation, vilket kan vara avgörande för att rädda ett barns liv.

Åtgärder vid luftvägsstopp
Vi utbildar deltagarna i hur man hanterar situationer där ett barn har fått ett luftvägsstopp. Detta inkluderar tekniker för att frigöra luftvägen och återställa normal andning, vilket är kritiskt för att förhindra allvarliga skador eller dödsfall.
Max 12 deltagare/utbildning
På företaget. Fungerar inte det, kan vi ordna med lokal
Följer Svenska HLR-rådets utbildningsprogram.
Enligt offert.

Relaterade kurser

© 2024 | Första Hjälpen Konsulten
magnifiercrossmenuchevron-down