0,00 kr

Kundvagn

Säker utcheckning
0
Defibrillering D-HLR

Defibrillering D-HLR

Lär dig rädda liv genom att använda en defibrillator. Vi kombinerar teori med praktik för bästa inlärning och effekt.

Kursens syfte
Kursinnehåll
Kursinformation
Utbildningen ger grundläggande kunskaper och träning i att använda hjärtstartare (defibrillator). Deltagaren ska efter genomgången utbildning kunna agera vid andnings och hjärtstopp med hjärtstartare.

Att genomgå utbildning i D-HLR (defibrillator och hjärt-lungräddning) är av yttersta vikt för att öka chanserna att rädda liv vid hjärtstopp. När ett hjärtstopp inträffar minskar chansen till överlevnad med cirka 10% för varje minut som går utan adekvat behandling. Genom att vara utbildad i D-HLR lär man sig inte bara hur man utför effektiv hjärt-lungräddning, utan också hur man använder en hjärtstartare (defibrillator) korrekt. Detta kan vara avgörande eftersom en tidig defibrillering vid hjärtstopp kan återställa en normal hjärtrytm och därmed öka överlevnadsgraden markant. Utbildningen ger också praktiska färdigheter och självförtroende att agera snabbt och effektivt i en nödsituation, vilket kan vara skillnaden mellan liv och död för den drabbade. Vidare främjar utbildningen en medvetenhet om hjärtsjukdomar och vikten av snabb behandling, vilket kan leda till bättre förebyggande åtgärder och en hälsosammare befolkning över tid.
Förståelse av Kedjan som räddar liv
Genomgång av de olika länkarna i räddningskedjan: tidig identifiering och larm, tidig HLR, tidig defibrillering, och avancerad vård.

Praktisk HLR-test
Genomförande av praktiska övningar och tester i hjärt-lungräddning. Detta säkerställer att deltagarna kan utföra HLR korrekt och med rätt teknik, vilket är avgörande för att upprätthålla blodcirkulationen och syresättningen hos en person med hjärtstopp.

Fysiologi vid hjärtstopp och hjärtinfarkt
Förklaring av vad som händer i kroppen vid hjärtstopp och hjärtinfarkt. Det ger en grundläggande förståelse för de fysiologiska processerna som inträffar vid hjärtstopp och varför snabba och korrekta insatser är avgörande för överlevnad.

Larmrutiner
Instruktioner om hur man snabbt och effektivt larmar räddningstjänsten. Det säkerställer att deltagarna vet hur de ska agera för att få professionell hjälp så fort som möjligt, vilket är en kritisk faktor för överlevnad vid hjärtstopp.

Utrustning – hjärtstartare, andningsmask
Information och praktisk träning i användning av hjärtstartare och andningsmask. Deltagarna blir då bekanta med och kan hantera den utrustning som används vid HLR och defibrillering, vilket förbättrar effektiviteten och säkerheten vid insatsen.

Att använda en hjärtstartare
Steg-för-steg-instruktioner och praktisk övning i användning av en hjärtstartare. Det säkerställer att deltagarna kan använda en hjärtstartare korrekt och omedelbart, vilket är avgörande för att återställa hjärtrytmen hos en person med hjärtstopp.

Säkerhet
Genomgång av säkerhetsåtgärder och protokoll vid användning av hjärtstartare och HLR. Vilket minimerar risker för både räddaren och patienten genom att följa säkerhetsprotokoll noggrant under hela räddningsinsatsen.

Träning på HLR och hjärtstartare
Praktisk träning i kombinerad HLR och användning av hjärtstartare på övningsdockor. Detta ger deltagarna praktisk erfarenhet och självförtroende att använda hjärtstartare och utföra HLR i en verklig nödsituation.

Teamträning
Övningar som fokuserar på samarbete och kommunikation inom ett räddningsteam. Det förbättrar deltagarnas förmåga att arbeta effektivt som ett team under en nödsituation, vilket är avgörande för en framgångsrik insats.
Max 6 deltagare/utbildning
På företaget. Fungerar inte det, kan vi ordna med lokal
Följer Svenska HLR-rådets utbildningsprogram, kompetenskort erhålls
Enligt överenskommelse.

Relaterade kurser

© 2024 | Första Hjälpen Konsulten
magnifiercrossmenuchevron-down